Apple en Cisco: Fast Lane, Spark en geoptimaliseerde WiFi

Sinds de release van iOS 10 krijg ik steeds vaker de vraag wat de samenwerking tussen Apple en Cisco nou precies heeft opgeleverd. En als een techneut vervolgens hoort dat we de WiFi-verbinding verbeterd hebben, is al snel de vervolgvraag: “Hoe dan?”, of “Hoe werkt het?” In deze blog leest u over drie verbeterslagen dankzij de samenwerking: 802.11k, Spark en Fast Lane.

Geoptimaliseerde WiFi-verbinding met 802.11k

Om snel te kunnen roamen, scant WiFi-apparatuur alle beschikbare kanalen. Zo kan het apparaat, als het huidige signaal te slecht wordt, overstappen naar het access point dat op dat moment het sterkste signaal levert. Vaak is dit het access point dat zich het dichtst bij het apparaat bevindt. Dit levert niet altijd het beste resultaat op, omdat hierbij geen rekening wordt gehouden met eventuele drukte op dat access point.

Sinds iOS 10 kunnen Apple-devices gebruikmaken van 802.11k: een feature waarmee Cisco-netwerken aan WiFi-devices een lijst met de zes beste access points aanreiken. In plaats van alle beschikbare kanalen in de gaten te houden (tot wel 25!), bespaart een iOS 10-device stroom door maximaal zes kanalen te monitoren. Daar komt bij, dat wanneer een device zich aan de rand van een WiFi-cell bevindt, het van het Cisco-netwerk een korte lijst ontvangt met het beste access point, gebaseerd op signaalsterkte én -drukte (802.11v).

… Lees de rest van deze technische blog van Robert Tomohamat op Cisco Techblog.

Benieuwd naar de Cisco-techniek achter deze oplossing? Cisco blogt over het gehele networking- en collaboration-portfolio op Cisco Techblog.

Naar Cisco Techblog