Betaalbaar wifinetwerk zonder complexiteit

Mobility biedt op zakelijk gebied grote kansen. Werknemers zijn niet langer gebonden aan hun bureau, waardoor ze op meerdere locaties productief kunnen werken. Hiervoor hebben ze wel mobiele apparaten nodig, die verbinding kunnen leggen met een wifinetwerk. En een enterprise-klasse wifinetwerk dat al deze devices en applicaties aankan. Bent u bang dat zo een goed netwerk, met de juiste functionaliteiten, buiten uw bereik ligt? Daar is verandering in gekomen.

Wifi op kantoor is onmisbaar. Medewerkers werken op diverse mobiele devices op meer dan één werkplek binnen het bedrijf en verhogen daarmee hun productiviteit. Hiervoor is het wel noodzakelijk dat al deze mobiele apparaten verbinding kunnen leggen met het wifinetwerk. Wanneer een wifinetwerk daar niet op berekend is, gaat de snelheid omlaag en daalt de productiviteit van uw medewerkers. Hoe kan uw wifinetwerk de snelheid van uw business bijhouden?

Ingewikkeld en duur?

Veel wifi-oplossingen die de snelheid bieden die een modern bedrijf nodig heeft, zijn te ingewikkeld voor bedrijven met weinig tot geen IT-personeel. Het opzetten van het netwerk vergt bijvoorbeeld erg veel tijd en vraagt om expertise die intern niet aanwezig is. En vergeet het beheer vervolgens niet. Toch hoeft een snel en stabiel wifinetwerk niet complex te zijn. Door te kiezen voor een wifinetwerk waarbij de configuratie en het beheer via een mobiele applicatie of een webinterface geregeld kan worden, vermindert u de complexiteit.

Echter, zulke oplossingen hebben de reputatie om duur te zijn. Wanneer gekeken wordt naar de huidige markt, hoeft ook dit geen bezwaar meer te zijn. Zo is er zelfs voor de kleinere bedrijven een goede wifi-oplossing beschikbaar. De Mobility Express Solution van netwerkspecialist Cisco voldoet precies aan de eisen van het mkb, inclusief schaalbaarheid, eenvoud en snelheid, voor een mkb-prijs. Met ruim zeventien jaar ervaring op het gebied van wireless, weet Cisco precies waar draadloze netwerken (voor het mkb) aan moeten voldoen. Ze hebben 29 best practices opgesteld en verwerkt in de oplossing. Doordat er geen fysieke controller benodigd is om het wifinetwerk te configureren en te beheren, verlaagt Cisco de aanschafkosten.

Cisco Access Points

De Cisco Mobility Express Solution maakt gebruik van de Cisco Aironet 1850 en 1830 Series Access Points, die geschikt zijn voor 802.11ac wifi. Doordat de access points backwards compatible zijn en daardoor ook oudere Cisco-access points kunnen aansturen, hoeven bedrijven met een bestaand Cisco-wifinetwerk niet een geheel nieuwe architectuur aan te schaffen.