Betere samenwerking met Cisco Spark for iOS

Van een melding op de iPad bij een storing in de fabriekshal tot het mobiel kunnen bewerken van een bestand; dit zijn voorbeelden van de inzet van mobiele technologieën voor zakelijk gebruik. Ze bewijzen dat er wereldwijd een ontwikkeling gaande is. Bedrijven worden zich steeds bewuster van het feit dat mobiel werken als noodzakelijk wordt gezien, en medewerkers zijn van mening dat zij productiever werken op hun mobiele apparaten. Alleen op het gebied van ‘collaboration’ lijkt er nog een slag te winnen. Hoe kunnen bedrijven hun medewerkers efficiënter laten samenwerken?

De behoefte om mobieler te werken

Medewerkers voeren steeds meer werkzaamheden uit op mobiele devices. De iPhone en iPad bieden een goede gebruikerservaring en medewerkers zijn volledig aan hun mobiele devices gewend. Dit verhoogt hun productiviteit. Alleen op het gebied van samenwerken (collaboration) zijn er nog niet veel mobiele applicaties die de gewenste functionaliteit bieden en optimaal presteren. Daarop aansluitend kunnen veel collaboration-oplossingen nog niet de gewenste mate van security beloven. Dit maakt ze bij voorbaat ongeschikt voor zakelijk gebruik. Toch willen werkgevers de productiviteit verhogen en de interne en externe samenwerking verbeteren. Dat kan met Cisco Spark.

Cisco Spark als collaboration-oplossing

Efficiënt samenwerken is voor elk bedrijf of organisatie een wens. Met een communicatietool als Cisco Spark worden bedrijven in staat gesteld om overal samen te werken. Het is een applicatie waarmee men veilig berichten kan versturen, bestanden kan delen en overal en altijd met iedereen kan vergaderen.

Een groot voordeel aan Cisco Spark is de security. Bij de realisatie van de oplossing is hier veel aandacht aan besteed, met de dagelijkse praktijk van grotere enterprises in het achterhoofd. Zowel de applicatie zelf als de bijbehorende functionaliteiten bevatten een security key. Alle informatie wordt encrypted verstuurd en bewaard.

De voordelen van Cisco Spark for iOS

Wanneer je een dergelijke collaboration-tool wilt inzetten in je bedrijf, is het belangrijk dat het netwerk en het device waar de applicatie op draait naadloos op elkaar aansluiten. Dan werkt de tool beter en kunnen de onderdelen elkaar versterken. Cisco en Apple bieden die zekerheid bij gebruik van de Cisco Spark-applicatie op een iOS-device: Cisco Spark for iOS.

Cisco Spark for iOS is laagdrempelig in gebruik en gemakkelijk te integreren met bestaande collaboration-software van Cisco, zoals Cisco WebEx. Je hoeft in je organisatie dus geen nieuw communicatieplatform te introduceren. Daarnaast hoeven de medewerkers geen training te volgen bij gebruik van Cisco Spark for iOS, gezien het feit dat alle features van Spark native te bedienen zijn op de iPhone en iPad. Dit betekent dat een Spark-call als een standaard telefoongesprek wordt getoond op de iPhone; zoals gebruikers gewend zijn.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Cisco en Apple? Deze gaat namelijk nog veel verder dan Spark for iOS. Zo kun je  met iOS en iPadOS op het Cisco-bedrijfsnetwerk rekenen op een optimale wifi-verbinding en voorrang geven aan bedrijfskritische applicaties. Check snel onze informatiepagina!