Cisco & Apple: meer zichtbaarheid, controle en privacy op iOS-devices

Organisaties worden steeds dynamischer. Daarbij willen zij hun productiviteit continu verhogen en effectiever samenwerken met hun partners. Dit gaat gepaard met een toename in het gebruik van mobiele devices. Voor de IT-afdeling is het een uitdaging om ervoor te zorgen dat deze apparaten voldoende beveiligd zijn. Cisco en Apple hebben de handen ineengeslagen om de beveiliging van deze mobiele devices optimaal te garanderen.

In iedere branche zoeken organisaties naar manieren waarop mobiele apparaten de business kunnen versnellen. Zo houden verpleegkundigen digitale dossiers bij met behulp van iPads, gebruiken scholen mobiele apps op tablets in de les en vertrekt de gemiddelde salesmedewerker slechts bewapend met zijn smartphone naar een klant. Hoewel de productiviteit en tevredenheid bij werknemers stijgt door dit mobiele werken, zijn er grote uitdagingen rond het apparaatbeheer (Mobile Device Management, MDM) en de beveiliging.

iOS: simpel, intuïtief en veilig

Apple heeft iOS ooit ontworpen als simpel, intuïtief en veilig besturingssysteem. Encryptie, privacy-controle, appcontainers en andere security-features maken iOS een bijzonder veilig mobiel besturingssysteem voor bedrijven. Maar het beveiligen van alleen het besturingssysteem is niet meer voldoende. De mobiele security-risico’s focussen zich meer en meer op het applicatiegebruik van werknemers. Hebben de juiste personen hier wel toegang toe om vertrouwelijke bedrijfsinformatie op te halen?

Het partnership tussen Cisco en Apple werd al in 2015 gesloten. De samenwerking was in eerste instantie bedoeld om een razendsnelle wifi-omgeving te creëren voor zakelijke gebruikers. Inmiddels hebben zij ook op het gebied van security de krachten gebundeld. Zo beschikken Apple-gebruikers al sinds iOS 10 over de Cisco Security Connector. Dit is een Enterprise-app bestaande uit functionaliteiten van zowel Cisco Clarity als Cisco Umbrella. Deze toepassingen zorgen voor diepe zichtbaarheid, controle en privacy op iOS-devices.

Lees hier de gehele blog over deze Security-samenwerking tussen Apple en Cisco.

Download NL - De keuze voor het beste zakelijke device hoeft niet moeilijk te zijn