De mythe van het controller-loze netwerk

In mijn huidige rol als Product Sales Specialist voor Enterprise Networking bij Cisco focus ik mij op zaken als routing, switching en wireless. Naast kennis van onze eigen producten en oplossingen, houd ik natuurlijk ook bij wat er in de markt gebeurt op het gebied van networking en wat onze concurrenten doen en zeggen. Zo zie ik vaak het ‘controller-loze’ wireless netwerk voorbijkomen. Ik vertel er graag over in deze blog, want bestaat dat eigenlijk wel?

Bij het lezen van berichten van onze concurrenten, valt het mij op dat men vaak praat over zogenaamde ‘controller-loze’ wireless netwerken. Sterker nog, sommige concurrenten – en ik zal geen namen noemen – kunnen niet hard genoeg van de daken schreeuwen dat zij de enige vendor zijn die controller-loze wireless netwerken leveren, en dat Cisco het onnodig complex en duur maakt met de Cisco wireless oplossingen gebaseerd op controllers.

Ik kan me voorstellen dat gebruikers zonder specialistische kennis over wireless, dit snel voor waar aannemen. Een controller is een extra device dat je moet configureren, managen en kopen, dus als het zonder kan is het makkelijker en goedkoper. Maar is dat ook zo?

De mythe van het controller-loze wireless netwerk

Lees de volledige blogpost over het wel of niet bestaan van een contoller-loos wireless netwerk, door Roy Ramakers, op Cisco Techblog.

Benieuwd naar de Cisco-techniek achter deze oplossing? Cisco blogt over het gehele networking- en collaboration-portfolio op Cisco Techblog.

Naar Cisco Techblog