De nieuwste generatie Mobility Express Solution Access Points

Cisco heeft recentelijk een tweetal nieuwe access points op de markt gebracht, namelijk de Aironet 2800 en 3800 Series Access Points. Dit zijn Cisco’s high-end access points met een aantal specifieke features die mogelijk zijn gemaakt door het gebruik van onze eigen ASIC (Application Specific Integrated Circuit). Zo’n beetje iedere fabrikant maakt gebruik van een standaard ASIC. Cisco gebruikt deze standaard ASIC ook voor een aantal producten, waaronder de Aironet 1830 en 1850 Series Access Points. Hier is helemaal niets mis mee en deze producten werken prima.

Echter, in de wat meer uitdagende omgevingen heeft het gebruik van een access point met een eigen ASIC van Cisco een aantal voordelen. Doordat wij onze eigen ASIC hebben ontworpen, zijn de 2800 en 3800 Series Access Points uitgerust met features die we ‘High Definition Experience’-features noemen, ofwel HDX. HDX zijn een aantal features, waaronder CleanAir, die erg handig zijn in de wat moeilijkere wireless omgevingen of omgevingen waar er een hogere afhankelijkheid is van het wireless netwerk.

CleanAir

Eén van de dingen die onze eigen ASIC mogelijk maakt, is dat er 24/7 actief en continu gekeken wordt of er storingsbronnen zijn op het wifinetwerk en of er problemen zijn met de Air Quality. Hierdoor kunnen netwerkbeheerders het wireless netwerk proactief monitoren en zijn ze niet afhankelijk van meldingen van gebruikers. De netwerkbeheerder kan meteen zien wat er aan de hand is en actie ondernemen.

Technisch blog

Benieuwd naar meer HDX-features en technische voordelen van de 2800 en 3800 Series Access Points? Lees de volledige blog op Cisco Techblog.

Benieuwd naar de Cisco-techniek achter deze oplossing? Cisco blogt over het gehele networking- en collaboration-portfolio op Cisco Techblog.

Naar Cisco Techblog