Mobiele technologie van ondersteunend naar strategisch

De toepassingen van mobiele technologie binnen bedrijven worden steeds uitgebreider en bruikbaarder. Toch gaat nog niet ieder bedrijf direct mee met deze ontwikkelingen. Want hoewel er ziekenhuizen zijn waar verplegers reeds hele patiëntendossiers veilig en snel op een iPad kunnen bekijken en bewerken, zit het gros van de Nederlandse bedrijven nog lang niet op dat punt. Welke ‘fases’ van mobiele toepassingen zijn er momenteel en waar kun je naar streven?

Mobiele toepassingen ter ondersteuning

Bij vrijwel ieder Nederlands bedrijf is het tegenwoordig mogelijk om de zakelijke e-mail te openen op de smartphone en agenda’s te bekijken. Dit kun je beschouwen als ‘fase 0’ van de inzet van zakelijke mobiele technologie. De functionaliteiten stimuleren de ontwikkeling van het thuiswerken, maar bieden nauwelijks concrete voordelen voor een organisatie.

In een volgende fase worden de primaire werkprocessen binnen een organisatie niet aangepast, maar wel iets makkelijker gemaakt. Zo kunnen medewerkers hun urenregistratie mobiel bijwerken of gegevens in het CRM-systeem bekijken. Zulke toepassingen maken het werken aangenamer en de onderlinge (interne) communicatie beter. Maar dit zijn nog niet de toepassingen die het werk écht beter en efficiënter maken.

Strategisch gebruik van mobiele technologie

Het gebruiken van mobiele devices in een organisatie brengt meerdere voordelen met zich mee. In onze factsheet ‘de kansen van mobiele apparaten op de werkvloer’ kun je lezen hoe je de productiviteit van medewerkers verhoogt en de klantenservice verbetert. De financiële afdeling wordt dan weer blij van de lagere reiskosten en reistijd door het gebruik van slimme communicatie-applicaties. Maar zulke voordelen zijn alleen haalbaar wanneer je de juiste keuzes maakt. Er zijn een heleboel mobiele applicaties en functionaliteiten, maar een deel daarvan komt niet verder dan ‘nice to have’, en zorgt niet voor de productiviteitsverhoging en (kosten)efficiëntie die je voor ogen had.

Stel jezelf de vraag: welke toepassingen zijn essentieel voor een betere bedrijfsvoering en spelen in op onze specifieke wensen en behoeften? Met díe toepassingen kom je tot de inzet van mobiele technologie waar je écht wat aan hebt: technologie wordt strategie!

Zoals je kunt lezen in de blog ’drie branches die met mobiele devices zorgen voor meer productiviteit en klanttevredenheid’ kunnen artsen bijvoorbeeld met behulp van een speciale app op de iPad snel zicht krijgen op de status en medische historie van patiënten. Dit soort functionaliteiten speelt direct in op de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer.

Naast het belang van de juiste selectie, is het voor deze mobiele toepassingen belangrijk dat je organisatie klaar is voor mobiliteit. Waar moet je dan aan denken? Dat lees je in de whitepaper ‘Creëer de ideale omgeving voor productiviteit op kantoor’.

Download NL - Creëer de ideale omgeving voor productiviteit op kantoor