Mobiele technologie voor uw organisatie: van ondersteunend naar strategisch

De toepassingen van mobiele technologie binnen bedrijven worden steeds uitgebreider en bruikbaarder. Toch gaat nog niet ieder bedrijf direct mee met deze ontwikkelingen. Want hoewel er ziekenhuizen zijn waar verplegers reeds hele patiëntendossiers veilig en snel op een iPad kunnen bekijken en bewerken, zit het gros van de Nederlandse bedrijven nog lang niet op dat punt. Welke ‘fases’ van mobiele toepassingen zijn er momenteel en waar kunt u naar streven?

Mobiele toepassingen ter ondersteuning

Bij bijna ieder Nederlands bedrijf is het tegenwoordig mogelijk om de zakelijke e-mail te openen op de smartphone en agenda’s te bekijken. Dit kan ook wel gezien worden als ‘fase 0’ van de inzet van zakelijke mobiele technologie. De functionaliteiten bevorderen enigszins de ontwikkeling van het thuiswerken, maar bieden nauwelijks concrete voordelen voor een organisatie.

In een verdere fase worden de primaire werkprocessen binnen een organisatie niet aangepast, maar wel iets makkelijker gemaakt. Zo kunnen medewerkers hun urenregistratie mobiel bijwerken of gegevens in het CRM-systeem bekijken. Zulke toepassingen maken het werken aangenamer en de onderlinge (interne) communicatie beter. Dit zijn echter alsnog niet de toepassingen die het werk écht beter en efficiënter maken.

De baten van strategisch gebruik van mobiele technologie

Het gebruiken van mobiele devices in een organisatie brengt meerdere voordelen met zich mee. In onze factsheet ‘de kansen van mobiele apparaten op de werkvloer’ kunt u lezen over onder meer de hogere productiviteit van medewerkers en de betere klantenservice. Daarnaast reduceren stabiele communicatie-applicaties de reiskosten en reistijd, wat voor de financiële afdeling dan weer interessant is. Deze voordelen gaan echter alleen op, als u goed nadenkt over de keuzes. Er zijn een heleboel mobiele applicaties en functionaliteiten, maar een deel daarvan zal nice to have zijn en zorgt wellicht niet voor de productiviteitsverhoging en (kosten)efficiëntie die u voor ogen heeft.

Stel uzelf de vraag: welke toepassingen zijn essentieel voor een betere bedrijfsvoering en spelen in op onze specifieke wensen en behoeften? Met díe toepassingen komt u tot de inzet van mobiele technologie waar u écht profijt bij heeft: u zet de technologie strategisch in.

Zoals te lezen in de blog ’drie branches die met mobiele devices zorgen voor meer productiviteit en klanttevredenheid’ kunnen artsen bijvoorbeeld met behulp van een speciale app op de iPad snel zicht krijgen op de status en medische historie van patiënten. Dit soort functionaliteiten speelt direct in op de efficiëntie en productiviteit op de werkvloer.

Naast het belang van de juiste selectie, is het voor deze mobiele toepassingen belangrijk dat uw organisatie klaar is voor mobiliteit. Waar u dan aan moet denken? Dat leest u in de whitepaper ‘Creëer de ideale omgeving voor productiviteit op kantoor’.

Bron: Cisco Enterprise Mobility Landscape Survey 2015

Download NL - Creëer de ideale omgeving voor productiviteit op kantoor