Serieus over software? Maak je eigen hardware!

‘People who are really serious about software should make their own hardware’ is een bekende uitspraak uit 1982 van computerpionier Alan Kay. Steve Jobs herhaalde de zin 25 jaar later bij de presentatie van zijn eerste iPhone. Volgens ditzelfde software-first-principe ontwikkelde Cisco Meraki, een cloud-managed-netwerkoplossing die jouw IT-afdeling in staat stelt om meer uit je IT-omgeving te halen.

We leven in een tijd waarin steeds meer apparaten vragen om een internetverbinding en steeds meer applicaties werken via de cloud. Werknemers verwachten niets minder dan een snelle en veilige wifi-verbinding. En geef ze eens ongelijk. Toch is het netwerk binnen veel bedrijven niet gebouwd op de huidige tijd. De IT-afdeling moet daarom steeds meer performance persen uit een netwerk dat veel onderhoud vergt en niet langer future-proof is. Ze moeten meer met minder doen.

Reactief versus proactief

Een reactief netwerkbeheer en een capaciteitsmaximum zijn het gevolg, terwijl de wereld om ons heen in rap tempo innoveert. Denk aan blockchain en augmented reality; voorbeelden van vindingen die in een nabije toekomst een – nu nog onbekende – impact zullen hebben op de bedrijfsvoering.

Om de beheersbaarheid van het netwerk ook in de toekomst te kunnen garanderen, is een fundament nodig dat meebeweegt met de behoeften binnen de organisatie. Een infrastructuur die continue doorvoer van innovaties mogelijk maakt.

Beheer vanuit één centraal punt

Cisco biedt met Meraki een compleet portfolio van cloud-managed-netwerkproducten, van Wireless LAN, Switches en security-appliances tot beveiligingscamera’s, Enterprise Mobility Management en ook Applicatie Analytics. Deze worden beheerd vanuit één en hetzelfde dashboard, in plaats van verschillende tools die niet of nauwelijks met elkaar communiceren.

Dit biedt bijvoorbeeld uitkomst voor bedrijven met vestigingen op verschillende locaties. Doordat updates niet handmatig op locatie, maar via de cloud worden doorgevoerd, beschikken Meraki-producten altijd over de laatste innovaties van Cisco.

De voordelen van Cisco Meraki op een rijtje:

  • Schaalbaar: schaal op en af naarmate de vraag toe- of afneemt
  • Beheersbaar: beheer alle netwerkoplossingen vanuit één dashboard
  • Efficiënt: manage het netwerk proactief en vind weer ruimte voor innovatie
  • Toekomstbestendig: cloud-managed maakt continue innovatie mogelijk

Focus op software

Wat Apple doet voor mobility, doet Cisco voor networking: de focus leggen op continue innovatie middels software die vervolgens geïnstalleerd wordt op zelf ontwikkelde hardware. Dit maakt het mogelijk om grenzeloos te innoveren, wetende dat er op technisch gebied geen restricties zijn van een externe aanbieder. Op die manier simplificeert Cisco krachtige netwerktechnologie, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Meraki biedt een gebruiksvriendelijk, cloud-managed platform, waarmee problemen eenvoudig op afstand kunnen worden opgelost en het netwerkbeheer een peulenschil wordt. Doordat je IT-afdeling niet meer handmatig hoeft te updaten en patches hoeft te installeren, wordt het managen van het netwerk proactief. Jouw IT-afdeling heeft hierdoor meer tijd over voor innovatie.

Wil je meer weten over Cisco Meraki? Neem dan contact met ons op via 020 – 2181291 of info@iconnectatwork.nl. Of geef je vraag of opmerking door via het contactformulier!